دنیای اقتصاد: با حضور جمعی از مدیران صنعت روغن نباتی، گروه صنعتی دمیرچی از روند ساخت مدرنترین خط تصفیه روغن نباتی در ایران و خاورمیانه رونمایی کرد. در ابتدای این بازدید مدیرعامل گروه صنعتی دمیرچی طی سخنانی با اشاره به تغییرات ایجاد شده در فناوری تصفیه روغن نباتی در جهان گفت: اغلب فناوریهای روز دنیا روی افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید از جمله بهبود مصرف انرژی تاکید دارد و از آنجا که مصرف انرژی در صنعت روغن نباتی زیاد است فناوری جدید باعث کاهش ۳۰درصدی مصرف انرژی در طول فرآیند تصفیه روغن نباتی میشود.
امیر دمیرچی افزود: گروه دمیرچی توانسته مدرنترین فناوری روز دنیا را از طریق خرید فناوری از اروپا وارد ایران کرده و بومیسازی کند.
وی خاطرنشان کرد: با وجود تحریمهای گسترده کار خرید و انتقال خطوط تصفیه روغن و همچنین تکنولوژی تولید بسیار دشوار بود، اما با توجه به سابقه و عملکرد شرکت دمیرچی طی سالهای اخیر توانستیم مدرنترین فناوری روز دنیا را در زمینه تصفیه روغنهای خوراکی وارد ایران کنیم.
دمیرچی با اشاره به وضعیت کارخانههای روغننباتی در ایران گفت: سرمایهگذاریهای جدیدی در زمینه بهبود خطوط تصفیه روغن در کارخانههای روغننباتی صورت گرفته است به طوری که اغلب فعالان صنعت روغننباتی با توجه به شرایط کشور به دنبال حذف خطوط قدیمی و استفاده از فناوریهای مدرن در کارخانهها هستند و همین امر باعث شده تا استقبال ویژهای از بومیسازی این فناوری از سوی مدیران صنعت روغن نباتی صورت گیرد.
مدیرعامل گروه صنعتی دمیرچی با بیان اینکه حدود ۵۰درصد از پروژههای این شرکت در زمینه خطوط تصفیه روغن نباتی است خاطر نشان کرد: بهرهگیری از این فناوری جدید هزینههای ساخت و تجهیز کارخانه را ۳۰درصد کاهش میدهد. همچنین کاهش مصرف انرژی به ویژه با توجه به مشکل کمبود آب که این خطوط مصرف آب بسیار کمی نسبت به خطوط قدیمی دارد و در دسترس بودن و خدمات به موقع در کشور از مهمترین ویژگیهای بومیسازی این فناوری مدرن است.
وی از شرکت صنعتی بهشهر، شرکت کشت و صنعت شمال، شرکت گلبهار جاده ابریشم، شرکت گلناز کرمان، شرکت گلبهارسپاهان، شرکت مارگارین، شرکت روغن نباتی بالک وشرکت سپهر گستران اراک به عنوان مشتریان سالهای اخیر شرکت دمیرچی در زمینه خرید و یا نصب و راهاندازی خطوط روغن نباتی در کشور نام برد.
دمیرچی همچنین به برنامه این شرکت در خصوص نهایی شدن مذاکرات برای خرید تکنولوژی ساخت خطوط روغنکشی اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال میلادی آینده فرآیند انتقال تکنولوژی و ساخت خطوط آمادهسازی دانه و روغنکشی آغاز خواهد شد.
ورود فناوری روز دنیا در دوران تحریم
در ادامه این بازدید امیر هوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران طی سخنانی با اشاره به سابقه بیش از ۸۰ ساله صنعت روغن نباتی در ایران و خلأ تکنولوژی ساخت در ایران گفت: ظرفیت اسمی کارخانههای روغننباتی در حال حاضر بیش از ۵میلیون تن است و در سالهای اخیر سرمایهگذاریهای جدیدی در این صنعت انجام شده است، اما جا دارد تا با استفاده از فناوریهای روز دنیا بتوانیم در زمینه کاهش قیمت تمام شده و همچنین بهینهسازی مصرف انرژی و بالا بردن کیفیت محصول نهایی مطابق با استانداردهای روز دنیا گامهای اساسی برداریم.
وی با بیان اینکه محدودیتهای ارزی و تحریمهای ظالمانه غرب شرایط جدیدی را در کشور به وجود آورده است تصریح کرد: خرید فناوری روز دنیا و بومیسازی آن در ایران توسط گروه دمیرچی، اقدام بسیار ارزشمندی است که میتواند به مدرنتر شدن صنعت روغن نباتی و توسعه کمی و کیفی صنعت روغن نباتی کمک کند.
ضرورت مدرنسازی صنعت روغن نباتی در بازار رقابتی
همچنین رئیس هیاتمدیره انجمن صنفی صنایع روغننباتی و مدیر عامل گروه مدلل نیز طی سخنانی ضمن بیان دستاوردهای صنعت روغن نباتی در سالهای اخیر گفت: با توجه به افزایش تعداد و ظرفیت کارخانههای روغن نباتی، برای حضور قوی در بازار باید از فناوریهای روز دنیا در زمینه فرآیند تولید روغن نباتی بهره برد.
ابوالحسن خلیلی با اشاره به برنامههای دولت در زمینه حذف تدریجی یارانههای انرژی خاطرنشان کرد: واقعی شدن قیمت انرژی زنگ خطری برای صنایع انرژیبر است و از آنجا که صنعت روغن نباتی جزو صنایع پر مصرف در زمینه انرژی به حساب میآید استفاده از این فناوری جدید میتواند ضمن کاهش مصرف انرژی، قیمت تمام شده را نیز کاهش دهد.
وی با اشاره به فعالیت گروه دمیرچی در ساخت و نصب ماشینآلات صنایع غذایی گفت: طی سالهای اخیر مجموعه دمیرچی در صنعت غذا نقش مهمی ایفا کرده است و هماکنون با بهکارگیری فناوری روز دنیا توانسته نقش مهمی در بهبود فرآیند تصفیه روغن و بینیاز کردن کشور از واردات اینگونه خطوط ایفا کنند.
ضمنا در این بازدید حسینزاده و دهنوی از شرکت کشت و صنعت شمال، صادق نوری عضو هیاتمدیره انجمن روغن نباتی و مدیرعامل شرکت روغن نباتی پارس قو و شرکت روغنکشی اکسدانه، مهدی عبدی عضو هیات مدیره انجمن روغننباتی و مدیرعامل شرکت بالک و حمید زمانیان، عضو هیات مدیره انجمن روغننباتی و عضو هیات مدیره شرکت روغن نباتی ناز اصفهان و شرکت گلبهار سپاهان ضمن آشنایی با این فناوری جدید دیدگاههای خود را مطرح کردند.